Bij Vertaalbureau.nl draait alles om service.
Al ruim 20 jaar.

 Ons verhaal

Vertaalbureau.nl is opgericht in 1998 door Wouter van den Berg. Vanuit zijn achtergrond als tolk-vertaler Russisch leerde hij de kneepjes van het vak. In de loop der tijd raakte hij meer geïnteresseerd in de mogelijkheden van Internet en van de opkomende CAT (Computer Aided Translation)-tools, waarmee het onder andere mogelijk was eerder gemaakte vertalingen slim opnieuw te gebruiken.

In de eerste jaren van zijn bestaan was Vertaalbureau.nl dé Nederlandse partner voor grote Amerikaanse vertaalbureaus, die onder andere vertalingen verzorgde voor Microsoft, en Procter & Gamble, een van de eerste ondernemingen die inzetten op online content marketing. Er zaten trouwens ook kleinere technologiebedrijven bij, die verrassend veel te vertalen hadden, zoals een online veiling, Ebay, en een zoekmachinebedrijfje met de aparte naam Google. Sindsdien hebben we talloze opdrachten verricht voor technologiebedrijven en spelers in de e-commercesector.

Vertaalbureau.nl is altijd een Amsterdams bedrijf geweest. In 2020 verhuisden we naar de Plantagebuurt, naar de monumentale Oranje Nassaukazerne.

We werken volgens de methoden van Scaling Up, met een dynamische teamcultuur en een focus op onze missie en onze kernwaarden. Graag brengen we die waarden ook voor jou in de praktijk.

Ons team

Werken met Vertaalbureau.nl betekent: korte lijnen, een persoonlijke benadering en altijd bereid dat extra stapje te zetten. Maak kennis met ons, wij maken ook graag kennis met jou.

Missie en Kernwaarden

Onze klanten helpen internationaal succesvol te zijn – dat is onze missie. We realiseren dat door zeer goed te luisteren naar jouw behoeften. Daarnaast zijn we wars van poespas, houden we van taal en omarmen we de nieuwste technologie (maar begrijpen er ook de beperkingen van). Probeer ons eens uit!

Vertaalbureau.nl denkt graag met je mee.
Vraag ons gerust om advies.