Bij Vertaalbureau.nl zetten we al twintig jaar in op persoonlijke service.

.

Ons verhaal

Vertaalbureau.nl is opgericht in 1998 door Wouter van den Berg, die nog steeds als directeur/eigenaar actief is. Vanuit zijn achtergrond als tolk-vertaler Russisch kreeg hij te maken met de kneepjes van het vak. In de loop der tijd raakte hij meer geïnteresseerd in de mogelijkheden van Internet en van de opkomende CAT (Computer Aided Translation)-tools, waarmee het onder andere mogelijk was eerder gemaakte vertalingen slim opnieuw te gebruiken.

In de eerste jaren van zijn bestaan was Vertaalbureau.nl dé Nederlandse partner voor de grootste Amerikaanse vertaalbureaus, die onder andere vertalingen verzorgde voor Microsoft, en Proctor and Gamble, een van de eerste ondernemingen die inzetten op online content marketing. Er zaten trouwens ook kleinere technologiebedrijven bij, die verrassend veel te vertalen hadden, zoals een online veiling, Ebay, en een nieuwe speler op zoekmachinegebied, met de grappige naam Google.

Vertaalbureau.nl is altijd een Amsterdams bedrijf geweest. In de loop der jaren hadden we ons kantoor in Oud-West, het Oostelijk Havengebied en IJburg. Onze focus kwam te liggen op het MKB, dat de voordelen van onze werkwijze inzag. We bleven een proces-georiënteerd vertaalbureau. In 2016 verhuisden we naar Amsterdam-Noord, een gebied in opkomst. En het team werd uitgebreid, waarbij we voor het eerst buiten de ‘usual suspects’ van afgestudeerde taalkundigen recruteerden: we haalden marketing- en websitetalent in huis.

We zijn tegenwoordig gecertificeerd, en werken volgens de methoden van Scaling Up, met een dynamische teamcultuur en een focus op onze missie en onze kernwaarden. We zien ernaar uit ook met jou samen te mogen werken!

Ons team

Werken met Vertaalbureau.nl betekent: werken met een echt team, dat graag open en transparant communiceert. Maak kennis met ons, wij maken ook graag kennis met jou!

Missie en Kernwaarden

Onze klanten helpen internationaal succesvol te zijn – dat is onze missie. We komen daar door volgens onze kernwaarden te werken: we zijn persoonlijk, we houden van taal, we omarmen technologie (maar begrijpen er ook de beperkingen van), en vertalen doe je samen.

Vertaalbureau.nl is
het vertaalbureau dat met je meedenkt.
Vraag ons gerust om advies.