Onlangs gezien op Twitter: “Iemand ervaring met een vertaalbureau dat ook goed kan omgaan met ICU MessageFormat? “ Ik zag de oproep toevallig voorbijkomen en dacht: daar kunnen wij wel wat mee!

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik niet zeker wist of wij met ICU MessageFormat konden omgaan. Maar als wij bij Vertaalbureau.nl iets niet kunnen, dan doen we ons best om het te leren. We zijn technisch sterk en hebben korte lijnen met de maker van onze CAT-tool. Daardoor komen we, zelf of in samenwerking met onze leverancier, vrijwel altijd tot de juiste oplossing als er complexe bestanden moeten worden vertaald.

In dit geval ging het om een .JSON-bestand. Dat is een format dat we gelukkig al kenden: JSON staat voor JavaScript Object Notation en, om Wikipedia te citeren, “maakt gebruik van voor de mens leesbare tekst in de vorm van data-objecten die bestaan uit een of meer attributen met bijbehorende waarde. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor uitwisseling van data tussen server en webapplicatie, als een alternatief voor xml.”

De gedachte ‘daar kunnen wij wel wat mee’ bleek correct. Onze software heeft standaard filters voor JSON-bestanden. Daarmee zorgen we dat alle code wordt verborgen en we alleen de tekst zien die vertaald moet worden. Blijft er nog code over, dan kunnen we die met een custom filter op basis van regular expressions ook uit de tekst verwijderen. Wat overblijft is enkel en alleen de tekst die vertaald moet worden.

Zodoende komen we allereerst tot een juiste analyse van het aantal woorden. Daarnaast zorgen de filters ervoor dat er niet teveel of juist te weinig tekst wordt vertaald, én krijgt de klant de vertaling weer volledig in hetzelfde format retour, zodat deze direct geïmplementeerd kan worden.

Werkt u ook met complexe bestanden, en vraagt u zich af of wij deze misschien voor u kunnen vertalen? Vraag het ons gewoon. Wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen. We vertalen steeds vaker apps, en merken dat onze expertise op het gebied van vertaaltechnologie hierbij uitstekend van pas komt. Neem contact op via info@vertaalbureau.nl, of bel ons: 020 419 1568.

json

Lees meer over:

Pin It on Pinterest